Toppmeny

Babiage Doodoo


Om nallen
Det ligger en hel del omsorg och hänsynstagande bakom tillverkningen av doodoo nallen. Plysch nallen uppfyller alla tillämpbara säkerhetsstandarder och går ännu längre; den möter redan framtidens strängare normer. Ögon och näsa är broderade eftersom plastögon och näsa kan lossna och utgöra en fara.

Material
Materialet Velcro’s® är väldigt mjukt för att undvika att barnet eventuellt skulle kunna riva sin känsliga hud. Den är tvättbar i 30°, eftersom små olyckor ibland är oundvikliga. Den går även att torktumla. Den finns i tre olika modeller och i elva färger.


SONY DSC

Ljudenheten är ett resultat av många års undersökningar av de ljud och läten som mamman genererar till barnet i magen. Detta har lett till att denna ljudenhet kan erbjuda:

  • Effektiv lugnande effekt
  • Mycket god återskapning av moderns magljud ochen exceptionell nivå av tillförlitlighet.
  • Den är först med att erbjuda en garanti på 2 år.
  • Ett handtag för att fästa enbart ljudenheten, exempelvis i spjälsängen.
  • Ljudenheten drivs med vanliga och därmed billiga batterier.
  • Ljudenheten uppfyller alla gällande säkerhetsnormer.

När bebisen blir äldre…
Runt 8 till 10 månader börjar det intrauterina ljudet (ljudet från livmodern) successivt förlorar sin effekt. När du märker detta kan du bara koppla över ljudenheten till musik och vips! så underhålls barnet av mjuka vaggvisor istället. Det kommer att hjälpa barnet att komma till ro och falla tillbaka i sömn igen. Med denna funktion kan de fredliga nätterna alltså fortleva i många år. Doodoo används redan på ett hundratal förlossningskliniker i Europa.

Föräldrar och barn i perfekt form!
Slutligen, Doodoo nallen ger föräldrarna rofyllda nätter tack vare en mikrofon som känner av när barnet börjar gråta igen. Denna funktion är särskilt uppskattad av föräldrarna när de inte längre behöver gå upp varje gång deras barn gråter eftersom Doodoo nallen sakta lugnar barnet som sedan somnar på ett naturligt sätt.


Börja använda den så tidigt som möjligt
Användningen av Babiage Doodoo rekommenderas från den första dagen. Den kan med fördel tas med redan på BB. Babiage Doodoo har använts framgångsrikt med intrauterinaljudet på sjukhus och sedan ända tills dess att barnet är 12 månader. Dock minskar dess effektivitet med ålder och vi uppmanar föräldrar att först testa Doodoo nallen innan den köps om barnet är äldre än fyra-fem månader.

Varje gång ditt barn går till sängs
De bästa resultaten uppnås när Doodoo nallen används varje gång barnet går till sängs, natt som dag. En regelbunden rutin har en lugnande effekt på barn som annars kan känna oro vid sänggåendet.

I vissa fall kan 2-3 dygn krävas
Vissa barn reagerar inte omedelbart på ljudet. Detta är helt normalt och kan pågå i 2 till 3 dagar. Använd Doodoo nallen varje gång du sätter barnet i sängen och du kommer snart att märka att den gör skillnad.

Placering
För att barnet ska höra ljudet från nallen ordentligt, placera den så nära som möjligt, men inte så nära att hon/han kan nå och ta tag i det under första tiden. Även om mjukdjur och ljudmodul uppfyller alla säkerhetsstandarder, så rekommenderas Doodoo nallen att inte vara för nära barnet under de första 6 månaderna. Doodoo nallen levereras med Velcro® på tassarna för att kunna fästas på spjälsängen. Placera alltid Doodoo nallens mage mot barnet så intrauterin ljudet hörs ordentligt men också för att ljudmodulen kan ”höra” och ta upp ljud när ditt barn gråter. Är ditt barn allergiskt? Misstänker du att ditt barn är allergiskt är det möjligt att avlägsna plysch nallen och enbart använda ljudenheten.

VIKTIGT: Doodoo kan användas utan plysch nallen. I det här fallet rekommenderar vi att fästa ljudenheten på spjälsängen men kom ihåg att inte lämna ljudmodulen inom räckhåll för bebisen.